FIFA tillhandahåller ryska fotboll The Red Card

av Robert J. Romano, JD, LLM, seniorförfattare, samt Devin Morgan, MS i Sport Administration kandidat, St. John’s University

Ursprungligen, FIFA, fotbolls världsomspännande organ som är ansvariga för organisationen såväl som främjande av världsomspännande fotbollstävlingar inklusive mäns och kvinnors VM-evenemang, skulle bara förbjuda Ryssland från att hålla någon typ av Feyenoord Tröja världsomspännande fotbollsspel under uppstarten till VM 2022.

Åtgärderna ökade med att ha det ryska laget, under namnet Rysslands fotbollsförening, spelar alla dess Atalanta BC Tröja kvalificerade matcher i neutrala länder utan åskådare eller med den ryska hymnen som utförs. Även om de stärktes något, kritiserades dessa sanktioner av massor av som en enkel smäll på handleden för ett land som just introducerade en oprovokerad väpnade styrkor invasion på sin granne, Ukraina.

Men efter den globala olympiska kommittén såväl som UEFA vägde in, tillsammans med ett antal nationer inklusive Sverige, Polen, såväl som Tjeckien, som var och en som lovade att de inte skulle spela Ryssland i det kommande VM -kvalet, FIFA, FIFA, FIFA Slutligen gav Ryssland ett rött kort genom att förbjuda det från världsomspännande tävlingar Manchester City Tröja med sin officiella uttalande som läser:

“FIFA såväl som UEFA har fattat ett beslut om att alla ryska lag, oavsett om de nationella representativa lagen eller klubblagen, ska avbrytas från engagemang i både FIFA såväl som UEFA -tävlingar fram till dessutom märker.” [1]

Förgreningarna är att det ryska herrlaget inte kommer att spela i någon typ av play-off-play-off-matcher nästa månad samt kvinnors lag kommer att förbjudas från sommarens Euro 2022-tävling.

Men har FIFA, tillsammans med UEFA, makt att förbjuda … (redaktörens anmärkning: resten av inlägget finns i Sports Litigation Alert.)

[1]

Dela detta:
Facebook
Twitter
E-post

av Robert J. Romano, JD, LLM, seniorförfattare, samt Devin Morgan, MS i Sport Administration kandidat, St. John’s University Ursprungligen, FIFA, fotbolls världsomspännande organ som är ansvariga för organisationen såväl som främjande av världsomspännande fotbollstävlingar inklusive mäns och kvinnors VM-evenemang, skulle bara förbjuda Ryssland från att hålla någon typ av Feyenoord Tröja världsomspännande fotbollsspel under uppstarten…

Leave a Reply

Your email address will not be published.