Sportlagstiftningsprofessor ser juridiska frågor för institutioner som släpper icke-konferensspel

De enorma tio konferensens beslut att avbryta alla fotbollsspel utan konferens för den kommande säsongen-liksom möjligheten att institutioner i andra stora konferenser snart kan följa Med – väcker ett antal blivande juridiska frågor, stater Nathaniel Grow, docent i affärslagstiftning samt principer vid Indiana University Kelley Institution of Business.

“Beroende på villkoren i skolans college fotbollsavtal, kan universitetet avbryta spelet fortfarande skylda den andra institutionen någon betalningsnivå för AS Roma Tröja att bryta avtalet,” sade Grow. “Om det avbokande universitetet vägrar att betala, skulle det inte vara förvånande om den andra institutionen skulle välja att få en stämningsansökan.”

En nationellt erkänd professionell inom idrottslagstiftningen, Grow Examined har granskat denna fråga, ämnet för en artikel 2010 i Journal of College samt universitetslag.

”Det ultimata resultatet av en sådan stämning skulle till stor del höja de specifika villkoren för två påverkade skolors kontrakt. I allmänhet skulle dock två bestämmelser i kontraktet sannolikt visa sig vara de viktigaste. För det första kommer de flesta arrangemangsavtal att omfatta någon form av likviderad skadeståndsbestämmelse, en klausul som anger att en persons sida av kontraktet måste betala den andra firandet ett specifikt belopp om kontraktet skulle brytas. Vanligtvis kommer dessa kontrakt att föreskriva att den överträdelsefirandet endast måste betala den andra institutionen i händelse av att motståndaren inte kan ersätta AZ Alkmaar Tröja det avbrutna spelet på sin rutin med ett mot en tillräckligt lämplig alternativ motståndare.

”Den andra lämpliga klausulen i dessa arrangemangsavtal kommer sannolikt att vara den kraft som Majeure -bestämmelsen, ibland kallas en” handling av Gud ”. Enligt dessa bestämmelser kan institutioner ursäktas från att avbryta ett spel utan kostnad om situationer uppstår som gör att spelet är onödigt svårt eller omöjligt (till exempel en orkan eller annan större vädertillstånd). Tillämpningen av ett sådant arrangemang kommer också att variera beroende på den specifika formuleringen som används i kontraktet, liksom om klausulen tillåter ett lag att avbryta ett spel på VfL Wolfsburg Tröja grundval av antingen en pandemi eller en modifiering i seminaripolitiken angående spelningen av Non -konferensspel. ”

Dela detta:
Facebook
Twitter
E-post

De enorma tio konferensens beslut att avbryta alla fotbollsspel utan konferens för den kommande säsongen-liksom möjligheten att institutioner i andra stora konferenser snart kan följa Med – väcker ett antal blivande juridiska frågor, stater Nathaniel Grow, docent i affärslagstiftning samt principer vid Indiana University Kelley Institution of Business. “Beroende på villkoren i skolans college fotbollsavtal,…

Leave a Reply

Your email address will not be published.