10 Snabb- och enkla lunchlådor

Back-to-school och back-to-work medelreentry på lunchförpackningsrutinen. Upphetsad? Inte så mycket? Om du och din är uttråkad av jordnötssmör och trötta på Turkiet, tänk utanför lådan. Först, se hur en näringsläkare packar en perfekt balanserad lunch (i tre enkla steg!). Bli sedan inspirerad av dessa läckra idéer, från hit-plats-soppor, sallader och smörgåsar till tillfredsställande kornskålar och mellanmålspaket för barn i alla åldrar.

Dessa bloggare bevisar att lunch inte behöver vara en borrning eller ett jobb. Med ett av dessa recept är din snabba, enkla och hälsosamma lunch i väskan.

Foto med tillstånd av vanilj och bönor
Krossad kikärtssalladsmörgås
Hitta hela receptet på vanilj och bönor

Många bloggare hittar smarta sätt att lysa upp klassiska smörgåsfyllningar. Gör kycklingsallad med avokado, skär din tonfisk med yoghurt eller få lite växtprotein med dessa krämiga krossade kikärter.

Foto med tillstånd av familjens färska måltider
Frisk avokado kyckling sallad
Hitta hela receptet på familjens färska måltider

Här är den krämiga kycklingsalladen, berikad med friska fetter från smörig avokado. Hög den i en pitaficka, eller tillsätt en skopa i ett badkar med blandade gröna.

Foto med tillstånd av nybörjarkocken
Apple, Cheddar & Turkiet Panini
Hitta hela receptet på nybörjarkocken

Ladda upp din smörgås med färgglada grönsaker eller frukt. Skivade Uruguays herrlandslag i fotboll Tröja bananer eller jordgubbar är läckra med mutter, och höstens äpplen och päron går bra med skarpa cheddar eller blå ostar. Det här receptet ger Valencia Tröja dig idén, men lättare på fyllningarna för att undvika att bryta kaloribanken – stick till 1 matsked smör, 1 skiva ost och cirka 2 uns kalkon per smörgås.

Foto med tillstånd av skägg och motorhuv
Vegan Mason Jar Taco Sallad
Hitta hela receptet på skägg och motorhuv

Mason Jar Salads går fortfarande starka. Släpp din förband längst ner, skikt robusta hackade grönsaker och korn och få lite protein i blandningen.

Foto med tillstånd av vitlöksdagböckerna
Crunchy Sesame Kale Sallad
Hitta hela receptet på vitlöksdagböckerna

Kale sallad blir bara bättre när den sitter, mjuknar och marinerar i din lunchlåda. Prova denna frestande sesamförband och släng i en kubad tofu eller mager grillad fläsk.

Foto med tillstånd av den enkla veganista
Grönkål, quinoa UNAM Pumas Tröja och vit bönsoppa
Hitta hela receptet på den enkla veganista

När vädret svalnar packar färgglada veggie soppor komfort och näring. Gör en stor kruka med krämig butternut eller chunky tomat, perfekt för dunkande knaprigt fullkornsbröd. Men bönor strider dig verkligen fram till middagstid. Tänk på detta superfood minestrone, plumpad med quinoa och grönkål.

Foto med tillstånd att inte slösa bort smulorna
Hälsosamma hemlagade luncher
Hitta hela receptet på slösa inte smulorna

Varför ska barnen ha kul med stack-och-build-luncher? När du har fått tillräckligt med smörgåsar, kasta ihop ditt eget mellanmålspaket: skivad kalkon, ost, fullkorns kex, gjort. Tuck i några druvor och morötter, på sidan.

Foto med tillstånd av en är lika med två
Teriyaki kycklingköttbullar
Hitta hela receptet på en är lika med två

Gör köttbullar till middag och dyka upp i luncher. De är perfekta små buntar av protein, och de fryser till och med vackert, om du vill spara lite för senare. Koppla ihop dem med Marinara eller Tzatziki och en sida av stekt grönsaker. Eller gör denna bedårande bento-låda, med brunt ris (istället för vitt), ömma sparris och ett strö sesamfrön.

Foto med tillstånd av nyp av yum
Medelhavskålar med rostad röd paprika hummus
Hitta hela receptet på en nypa yum

Hälsosamma dopp är bra för en snabb docka. Box upp hummus, aubergine eller röd paprika dopp med lite smulat feta, en handfull oliver och massor av skivade gurkor och körsbärstomater. Den här bloggaren snurrar den i en fantastisk spannmålskål, men du kan bara ta en fullkornspita i farten.

Foto med tillstånd av Cookie + Kate
Kryddig sötpotatis & gröna risburrito skålar
Hitta hela receptet på Cookie + Kate

Kryddig och tillfredsställande jämn, veggie eller vegan, en burrito -skål låter alltid fantastisk. Gör extra ris och stek grönsaker till middag, och allt du behöver göra är att veva en burk med svarta bönor och ta en avokado. Du har varm sås vid skrivbordet, eller hur?

Obs: Det här receptet har tillräckligt med kolhydrater för att ladda upp för ett stort lopp. Om du är på kontoret och tittar på dina kalorier, halverar ris och sötpotatis och lägg till ett par handfull baby spenat.

Hungrig efter mer? Få fler näringstips och läckra recept.

Hur en nutritionist packar den perfekta lunchen

Hälsosamt recept: Grön gudinnesallad med kikärter, avokado och groddar

Friskt recept: Quinoa Bowl med svarta bönor, mango och avokado

12 välsmakande grötar med fullkorn

Denna information är endast för utbildningsändamål och är inte avsedd som ersättning för medicinsk diagnos eller behandling. Du bör inte använda denna information för att diagnostisera eller behandla ett hälsoproblem eller tillstånd. Kontrollera alltid med din läkare innan du byter matt, förändrar dina sömnvanor, tar kosttillskott eller startar en ny fitnessrutin.

Becky Duffett

Becky Duffett är en bidragande näringsredaktör för Fitbit och en livsstilsförfattare med en passion för att äta bra. En tidigare Williams-Sonoma Cookbook-redaktör och examen från San Francisco Cooking School, hon redigerade dussintals kokböcker och otaliga recept. City Living har förvandlat henne till en snurrmisbrukare – men hon skulle fortfarande hellre rida på en häst. Hon bor i det sötaste området i San Francisco, tillbringar helger på bondens marknad, försöker läsa på bageriet och steka stora middagar för vänner.

Back-to-school och back-to-work medelreentry på lunchförpackningsrutinen. Upphetsad? Inte så mycket? Om du och din är uttråkad av jordnötssmör och trötta på Turkiet, tänk utanför lådan. Först, se hur en näringsläkare packar en perfekt balanserad lunch (i tre enkla steg!). Bli sedan inspirerad av dessa läckra idéer, från hit-plats-soppor, sallader och smörgåsar till tillfredsställande kornskålar och…

Leave a Reply

Your email address will not be published.