AG Slatery stämmer Biden-administrationen för att stoppa verkställigheten av hjälp som hotar kvinnors idrott och student och anställdas integritet

Tennessee riksadvokat Herbert Boca Juniors Tröja H. Slatery III, som leder en 20-statlig koalition, lämnade in en kostym i östra distriktet i Tennessee idag . Klagomålet försöker hindra Biden -administrationen från att verkställa nya, expansiva och olagliga tolkningar av federala antidiskrimineringslagar.

I klagomålet utmanar Multi-State Coalition Federal Assistance som utfärdats av Equal Employment Opportunity Commission (EEOC) och Department of Education (avdelningen) om frågor av enorm betydelse. Hjälpet avser att lösa mycket kontroversiella och lokala frågor som om skolor bör tillåta biologiska män att tävla i flickors idrottslag, om arbetsgivare och skolor kan upprätthålla sexseparerade duschar och omklädningsrum, och om individer kan tvingas använda en annan FC Utrecht Tröja person föredragna pronomen. De federala byråerna hävdar att stödet helt enkelt genomför Högsta domstolens beslut i Bostock mot Clayton County, men det beslutet behandlade inte några av de frågor som omfattas av vägledningen. Byråerna har ingen myndighet att ensidigt lösa dessa känsliga frågor, än mindre att göra det utan att erbjuda allmänheten med meddelande och en möjlighet att kommentera.

“Det här fallet handlar om två federala byråer som ändrar lag, som är kongressens exklusiva befogenheter,” sade Tennessee riksadvokat Herbert H. Slatery III. ”Byråerna har helt enkelt inte den myndigheten. Men det har inte hindrat dem från att försöka. Till och med deras försök, så olagliga som de är, följde inte lagen om administrativa förfaranden. Stater om och om igen har ifrågasatt federala byråer i denna fråga och varit framgångsrika. Dessa byråer har också missuppfattat Högsta domstolens Bostock -beslut genom att hävda dess förbud mot diskriminering gäller för omklädningsrum, duschar och badrum under avdelning IX och avdelning VII och biologiska män som identifierar sig som kvinnor som tävlar i kvinnors idrott, när Högsta domstolen specifikt sa det Fluminense Tröja bestämde inte dessa frågor i Bostock. Allt detta, tillsammans med risken för att innehålla utbildningsfinansiering mitt i en pandemi, garanterar denna rättegång. ”

Multi-State Coalition ber domstolen att förklara EEOC och avdelningsassistans ogiltig och olaglig och förbjuda deras verkställighet.

Genom att gå med i Tennessee på kostymen är advokaterna från följande stater: Alabama, Alaska, Arizona, Arkansas, Georgia, Idaho, Indiana, Kansas, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Ohio, Oklahoma, South Carolina, South, Syd Dakota och West Virginia.

Klicka här för att läsa klagomålet:

Dela detta:
Facebook
Twitter
E-post

Tennessee riksadvokat Herbert Boca Juniors Tröja H. Slatery III, som leder en 20-statlig koalition, lämnade in en kostym i östra distriktet i Tennessee idag . Klagomålet försöker hindra Biden -administrationen från att verkställa nya, expansiva och olagliga tolkningar av federala antidiskrimineringslagar. I klagomålet utmanar Multi-State Coalition Federal Assistance som utfärdats av Equal Employment Opportunity Commission…

Leave a Reply

Your email address will not be published.